donderdag 30 juni 2011

Tutorial Ira’s Pioenrozen

Ik had Ira een mailtje gestuurd met de vraag of ze een tutorial wilde maken van haar prachtige pioenrozen. Toen kreeg ik een mailtje terug dat ze er een ging maken en dat ik deze tutorial op mijn blog mag posten! Dat vind ik natuurlijk een grote eer dus hier komt hij:

Bedankt voor jullie leuke reacties op m'n bloemen, ik heb voor jullie een tutorial gemaakt zodat jullie ze zelf ook kunnen gaan maken! Je kunt er organza, zijde of voeringsstof voor gebruiken, tenminste, dat zijn de stoffen die ik zelf heb uitgeprobeerd. Experimenteer er gewoon op los zou ik zeggen, wie weet wat voor effect te krijgt! Omdat ik geen filmcamera heb, heb ik er een fototutorial van gemaakt:

Maak kleine knipjes

Na het knippen zien de cirkels er zo ongeveer uit 

En dan komt het leuke gedeelte, het vormen van de bloemen!
Hou ieder blaadje boven het theelichtje en let op dat je je vingers niet verbrandt! De blaadjes gaan nu opkrullen; het is niet erg dat de randjes een beetje "verbranden", dit geeft juist de gewenste vintage look:

 Wanneer je alleen de kleine cirkels gebruikt, blijven de bloemen ook klein, hoe meer blaadjes je gebruikt, des te voller dat je bloemen worden

 Het eindresultaat (je kunt de bloemen versieren met een knoop, ander klein bloemetje o.i.d.)

Heel erg veel plezier gewenst bij het maken van de bloemen, ik zie graag wat jullie ervan maken!

Ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb 2 pioenrozen gemaakt. Ik wilde graag witte pioenrozen maken ivm de nieuwe challenge van CFY, maar had geen wit organza of namaak zijde in huis... dus ik heb een gokje gewaagd met vitrage. Verder heb ik de Spelbinders mal ook nog niet, dus ik heb cirkels van verschillende maten met de schaar geknipt.  Mijn versie van de bloemen:

Ira hartstikke bedankt voor deze fantastische tutorial! Ik vind het een grote eer dat ik hem op mijn blog mag zetten! Dames, neem eens een kijkje op haar blog, want ze is zo creatief en maakt zulke leuke dingen!  Ira's Crea Corner

10 opmerkingen:

  1. Wow, die bloemen zijn echt helemaal super, super, super!!!! Jouw versie is ook ontzettend goed gelukt zeg. Ik ga het ook eens proberen! Leuk dat je haar tutorial op je blog mag zetten.
    Groetjes, Jose

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat geweldig beide dames dat wij mogen meegenieten van deze prachtige rozen en deze tutorial, helemaal super, ga ze vast maken, want zoals jullie weten ben ik verzot op roosjes,
    groetjes mina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Héél erg mooi!!! Jij kan het gerust nog eens proberen Joyce, want dit is een geweldig resultaat! Heel goed idee, en bedankt voor het delen!
    Groetjes Cornelie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heel erg mooi uit!! helder uitgelegd en ga het zeker ook eens proberen enne bedankt voor het delen hiervan.
    groetjes, Marijke en Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig die bloemen! Leuk van Ira dat ze dit met ons wil delen. En jouw bloemen zijn voor de eerste keer prima gelukt!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauwww zeg, dat is gaaf!! Wat zijn ze mooi!!! Jouw bloemen zijn ook hartstikke goed gelukt!!!! Wel oppassen voor brandgevaar denk....

    gr. arjette.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige pioenrozen, dit ga ik zeker ook eens doen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh, dit is gaag zeg!!! Jouw versie van vitrage ziet er ook super uit! Ben benieuwd wat je er verder mee gaat maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat lief van je Joyce dat je mijn tutorial wilt plaatsen op jouw blog en wat is jouw versie van vitrage goed gelukt zeg! Zie je wel: gewoon lekker experimenteren en kijken waar het toe leidt ;-) Fijn weekend, groetjes, Ira

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je leuke bloemen gemaakt, duidelijke uitleg erbij,

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achter laat! Groetjes Joyce