donderdag 2 juni 2011

Cupcake van papier

Op de blog van Cornelie zag ik gisteren deze leuke cupcake staan. Ik kijk graag youtube filmpjes, en bedacht me dat ik dat filmpje gebookmarkt had, dus ik heb snel het filmpje opgezocht. Ik was nog opzoek naar een leuk idee voor een mannenkaart voor een verjaardag die ik binnenkort heb. Aangezien de jarige job toch niet op deze blog komt, kan ik het aan jullie laten zien.  Laten we beginnen met de tutorial van Tresa Black:


En hier is mijn uitwerking van de cupcake:


De maten die ik gebruikt hebt zijn:
6 inch cirkel (15,24 cm)      = 16 cm
2 inch cirkel (5,08 cm)        = 5 cm
3 inch piepschuim bal (7,62cm)    = 8cm
2 x cardstock van 2 inch bij 12 inch (5,08 cm x 30,48 cm) = 5,5 cm x 30,48cm

De wikkel heb ik met een A3 snijder en een vouwbeentje gerilt zodat het muizentrapje makkelijker te vouwen was. De bodem heb ik afgewerkt op dezelfde manier als je het chipboard knipt, dit heb ik geplakt voordat de cupcake-wikkel er omheen geplaakt werd. De maten zijn 8 cm voor de buitenste cirkel en 5,5 cm voor de binnenste cirkel. Fijne avond nog allemaal!

10 opmerkingen:

 1. Hoi!! Leuk dat je m'n naam weer hebt genoemd! Maar wat een topuitwerking van die Cupcake! Geweldig! Mooie kleuren, super. Maar ook leuk de uitleg/ filmpje erbij. Dat zijn dingen die ik me allemaal nog een beetje eigen moet maken als toch wel een nieuwkomer...maar dat komt nog wel! Leuk dus!
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een geweldige cupcake!! Echt gaaf gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je tips, had inderdaad al het idee dat ze wat stomp waren geworden. Ga het nog eens proberen en anders maar een nieuw kopje.
  Groetjes Cornelie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee wat een te gekke cupcake joh! Onwijs leuk.
  Groetjes, Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke cupcake,bedankt voor de duidlijke uitleg misschien ga ik het ook nog proberen!

  Gretjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is je cupcake mooi geworden...dus daar had je een lijmpistool voor nodig!
  Echt heel mooi hoor! En wat een werk maar daar is het dan ook lang weekend voor!
  Geniet van het mooie weer morgen en in het weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk geworden. Zal erg leuk staan op een schaal. Staat vast gezellig. Zelf ga ik taartjes maken van vilt. Maar wanneer weet ik niet,heb af en toe zo weinig tijd. Eérst wil ik weer gaan scrappen. Morgen willen ze volgens mij regen hebben. Dan heb ik vast wel even tijd om iets leuks te maken.
  Maar dit taartje van jou is geweldig.Ga het vast ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb geen hete lijm hoe moet ik het dan zonder doen??

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Anoniem,
  Je zou een sterkere lijm zoals Tacky glue of bison kit kunnen gebruiken. Het nadeel is alleen dat het lang duurt voordat dit droog is en je de cupcake daardoor vrij lang moet vast houden. De versiering op de piepschuim bol zou je ook met kopspeltjes (die je met naaien gebruikt) vast kunnen zetten. Ik weet niet of je toevallig een Action (winkel) in de buurt hebt, maar daar koop je een lijmpistool (met lijmpatronen) voor nog geen 3 euro. Dat is wel de makkelijkste oplossing. Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achter laat! Groetjes Joyce