donderdag 22 december 2011

Sleepyhead - Slaapkoppie

Dit keer een verjaardagscadeautje voor mijn broer die vandaag 23 jaar geworden is!  Bart gefeliciteerd! Hij besteld regelmatig bij bol.com en o.a. bij de AH en de Primera kun je tegenwoordig leuke cadeaukaarten kopen, zo ook van Bol.com!  Tim Holtz geeft deze cadeaukaarten vaker (in de USA zijn ze helemaal hot) en meestal maakt hij dan een Gingerbread man, waar hij met movers and shapers inkepingen in maakt zodat de kaart er tussen past. Ik heb dat idee gebruikt, ook al heb ik de stans niet. Ik heb een patroon van een gingerbread man gedownload, vergroot, uitgeprint, uitgeknipt als mal en overgenomen op chipboard. Vervolgens beplakt met MME lost and found papier, de randen gevijlt en gedistressed. De muts is gemaakt van glanzend papier met daaroverheen een sheet in dezelfde vorm, die ik bewerkt heb met alcohol inkt. Wiebeloogjes, een bierdopje en een bingosteentje met glossy accents, touw, lint  en wat letters. Ik heb gekozen om een slaapkoppie te maken, omdat Bart en ik allebei graag uitslapen of gewoon lekker zo op de bank kruipen op een zondag met een filmpje aan!

Today I’m showing you a birthday present for my brother for his 23 birthday! Bart congratulations! He oftenly orders games en dvd’s at Bol.com, and at the AH (store) and the Primera (store) they sell  gift cards (that’s new in Holland) , and also for Bol.com! Tim Holtz gives this gift cards as Christmas presents, using the Gingerbread Man Die with movers and shapers. I don’t own that Die, but I found a sewing pattern of a Gingerbread Man on the internet, enlarged it, and cut it out of chipboard with scissors. I used the MME lost and found PP, and used alcohol ink on a sheet creating the cap. Wobbly eyes, a bottlecap, and a bingo piece, string, ribbon, and some letters. I decided to make a Sleepyhead because my brother and I we both love to sleep longer on a day off!  


Ik vind het moeilijk, maar ik wil even terug komen op Martijn (Druif)! Dames bedankt voor jullie lieve reacties! Het doet ons beiden erg goed! Helaas heeft hij gisteren het nieuws gekregen dat hij uitzaaiingen heeft in zijn lymfeklieren. Dit nieuws is nooit makkelijk, maar in zijn geval om dit te horen op je 33e is natuurlijk extra moeilijk! En ik maak me uiteraard ontzettend veel zorgen! Ik had dit nieuws niet verwacht eerlijk gezegd, zeker omdat hij zo jong en zo snel erbij is! Vanavond krijgt hij telefoon van zijn arts om te horen of de lymfen verwijderd gaan worden, of dat er een ander protocol gestart zal gaan worden!  Kort gezegd... hij heeft nog niet gewonnen. Maar ik weet dat hij blijft vechten, en positief zal blijven! En zonder die 2 dingen verlies je uiteindelijk altijd van deze akelige ziekte, dus Druif: keep the spirit up!

Last week I told you all about Martijn, and ladies I want to thank you all for your lovely messages! Unfortunately yesterday the results came in, and he has metastases in his lymph nodes. This kind of news is never easy, but in his case, being diagnosed with lymph gland cancer at the age of 33 is very difficult! Tonight he will hear what kind of treatment they are planning for him. He hasn’t beaten this disease yet, but has a positive attitude, and he’s a fighter ! And without those two things you will always lose this battle, so Druif (nickname): keep the spirit up!

13 opmerkingen:

 1. Jij zou Joyce niet zijn als je hier weer niet een goede oplossing voor gevonden had! Want wat is het een ontzettend leuke kaart geworden voor je broer! Van harte trouwens!
  En lieve Joyce... sterkte voor je vriend Martijn en voor jou en Jacco! Hij boft met zulke vrienden en dat is OOk erg belangrijk!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kaart heb je gemaakt voor je Broer JOYCE.
  Van harte gefeliciteerd.
  En heel veel sterkte met Martijn JOYCE deze komende tijd.

  Gr Leny Hempen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kaart, heel mooi gevonden.
  Veel sterkte voor Martijn en voor jullie.
  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi manneke heb je voor je broer gemaakt !
  Leuk met de leeftijd op een bingo steentje.
  Goh zeg, da's even schrikken je verhaal over Martijn.
  Wat knap dat hij idd zo positief blijft!
  Mijn oud collega ( ook vrij jong met twee jonge kinderen) heeft precies hetzelfde ook hij blijft positief vooruit kijken..
  Ik leef met jullie mee!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. superr zeg, wat een leuk idee ook weer wat anders dan een vloppie,, jeetje wat erg voor Martijn zeg, gelukkig heeft hij super vrienden waar hij opkan bouwen , veel sterkte hoor xx christa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kaart voor je broer is top Joyce, proficiat met zijn verjaardag! Maar wat een triest nieuws voor jullie vriend, heel belangrijk voor hem te weten dat hij jullie heeft, die steun kan hij gebruiken. Groetjes, Ira

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Joyce, je kaart/cadeau voor je broer vind ik helemaal geweldig, weer zo creatief bedacht en uitgewerkt, maar dat kun je aan jou wel overlaten!
  Van het bericht over Martijn schrik ik wel een beetje, je hoopt toch altijd op de goede berichten. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte voor de komende tijd, ik blijf hopen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je broer. Wat een super leuke, en originele kaart heb jij voor hem gemaakt!!
  Wat een ontzettende tegenvaller voor Martijn. Heel veel sterkte voor hem maar ook voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier Martijn a.k.a. 'Druif'
  Wat geweldig om al die reacties te lezen en natuurlijk ook hartverwarmend dat er échte vrienden zijn die om je geven..

  ja, de uitslag van de klier is niet waar ik op zat te wachten...maargoed, feit is wel dat ik nu intensief onder controle sta. Mocht er nog verdere uitzaaiingen zijn dan zijn er in ieder geval professionals die dat sneller zullen ontdekken dan ik. Momenteel ben ik in afwachting van een PET-scan die elk beginnende tumor zou moeten ontdekken. Leuk is anders, ik heb (om psychische redenen meer als een ander) al een teringhekel aan ziekenhuizen...

  Ik hoop snel meer te weten..positief danwel niet positief...hou jullie op de hoogte!

  liefs
  Druif

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo dames,

  Zoals Druif al “zeer” subtiel aangaf... hij heeft een fobie voor doktoren en naalden etc. Grappig als je je bedenkt dat hij begonnen is als laborant! Maar tegelijkertijd wel logisch misschien, als je meer kennis hebt dan een gemiddelde patient, dan lig je vast niet lekker op zo’n onderzoeksbank! Maar goed hij is er heel open (en duidelijk heel eerlijk) over, en ook dat is positief denk ik! Dicht bij jezelf blijven (zonder door te slaan) is heel belangrijk! En ondertussen doet hij het allemaal maar, zonder steen en been te klagen, zonder zichzelf zielig te vinden en zonder rampscenario’s te bedenken!

  P.s. sorry ja... je bent 34 ondertussen! Nou ja nog veel te jong voor al deze ellende toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat afschuwelijk nieuws Joyce! Dit had niemand verwacht natuurlijk, zo'n tegenvaller. Sterkte allebei en vol goede moed het nieuwe jaar in!!
  Groetjes,Brenda
  PS: je kaartje is erg mooi, vergeet ik helemaal te zeggen;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achter laat! Groetjes Joyce