zondag 23 januari 2011

Mini album Vintage Shabby Chic

Het vintage shabby chic mini album is bijna klaar! Dit album is een familiealbum, er komen verschillende vintage foto’s in vanaf mijn overgrootouders tot mezelf. De foto’s zijn nog niet in geplakt en de journaling is om die reden ook nog niet geschreven, want ik wilde het album aan jullie laten zien en tegelijkertijd de privacy van familieleden respecteren. Na het inplakken van de foto’s zal ik de laatste details toevoegen, maar dat kan nu nog even niet. Klik op de foto's voor de uitvergroting.

Foto 1

Het album is gemaakt van chipboard, de binding is met 6 gaatjes en gebonden met zwart elastiek. De sluiting is een Tim Holtz Hitch Fastener. Het is een redelijk dik album geworden (lekker bulky) dus die sluiting was wel nodig! Het papier op de kaft is van Creamotion wat al een flinke tijd bij mijn moeder in de kast lag... maar ik vind die pauw zo prachtig dat het mijn cover geworden is! Ik heb de pauw geaccentueerd met glossy accents. Op de achterkant is hij in zijn geheel te zien. De Matroesjka-charm symboliseert de vrouwen in de familie, een Matrousjka heeft een kleinere Matrousjka in haar buik (kind), en dat kind heeft weer de volgende generatie in haar buik.. etc. Het muntje (met gaatje en tekst) heb ik gekregen van mijn vader. Hij had het bewaard omdat hij er “iets leuks mee wilde doen”, toen hij zag dat ik met dit album bezig was, heb ik deze munt van hem gekregen om mee te scrappen. De munt symboliseert daarom de mannen van de familie.

Foto 2

Alle pagina’s in dit album zijn geglimmermist. Er zitten vele tags en fotoplaten in het album deze zijn allemaal aan beide zijden bestempelt, beplakt enz. Verder zitten er tags verborgen en kunnen er verschillende onderdelen opengeklapt worden. Het valt tegen om alle details en mogelijkheden vast te leggen op foto, maar ik heb mijn best gedaan om het zo goed mogelijk weer te geven.

Foto 3

Verschillende bloemen zijn zelfgemaakt. De satijnen bloem is gemaakt van de stof van mijn ringkussen en het handvat van mijn bruidsboeket, de organza bloem is gemaakt van de tafellopers op onze bruiloft. De lollipop is gemaakt van zwarte voering gecombineerd met zwarte tule.

Foto 4

De grote roze bloem is een mini albumpje, en is tegelijk de sluiting voor de accordionfolder. Dit idee is van Tania (weblog Follow the paper trail). Er komt een foto achter de swirl. Deze is voorzien van een laagje zwarte glitters, en vervolgens geaccentueerd met stickles.

Foto 5

Over de uitgeknipte bloementak komt een foto van mijn ouders. De metalen pin is van Mook, de plaats waar mijn ouders zijn getrouwd.

Foto 6

Op de folder zit een handgeknipte bloem gemaakt van papier uit een oud boek. De gem die in het hart van de bloem zit is aan de onderkant beplakt met cardstock. De folder kan open, daar is ruimte voor twee foto’s. Achter de folder zit een tag. De rechterpagina is een sheet, die gestempeld is met stazon inkt. De paarse bloem is gekocht bij de Wibra.

Foto 7

De klok en de scallop met de tekst love komen uit een set van de Action, op de rechter pagina zit een pocket waar drie tags in zitten.

Foto 8

Deze pagina’s hebben aan beide kanten een luik waar pockets met tags in zitten. Op het linker luik zit weer een lollipop, op het rechter luik een lijstje met een vintage afbeelding. De bloemen zijn gesneden met de silhouette.

Foto 9

Links hangt een charm, deze komt uit dezelfde set als de klok van foto 7, de hanger onderaan de charm komt van de blokker. Op deze pagina ook weer een folder die open kan met een tag erachter. Rechts zie je een frame wat ik gemaakt heb van verpakkingskarton. De swirls zijn gesneden met de silhouette. Achter de roze bloem zie je een van de vele zelfgemaakte pins in dit album.

Foto 10

De envelop heb ik nagemaakt van een gewone witte envelop. Het Tim Holtz ticket is de sluiting voor de envelop. Het ticket is voorzien van rhinestones. De Swirl komt van de Xenos. Het label hing aan een kledingstuk, dat heb ik een beetje opgepimpt, aan de achterkant zit een folder voor journaling. De zwarte bloem is gemaakt van lint.

Foto 11

Op de halve pagina zit een handgeknipte bloem die geverft is met acrylverf en ecoline, met in het hart van de bloem een knoop. Op de rechterpagina weer een folder die open kan waar twee tags in zitten die ik bestempeld heb met een paintdabber en vervolgens gekleurd heb met alcoholinkt. De champagnekleurige bloem is gemaakt van lint, en daarnaast ook weer een lollipop.

Foto 12

De achterkant van het album. Hier is de pauw in zijn totaliteit te zien, is hij niet prachtig!

Natuurlijk vinden we het leuk om te horen wat jij er van vindt! Ook als je nog tips of vragen hebt horen we dat graag. We vinden het leuk als je een berichtje achter laat!

3 opmerkingen:

 1. Wow dast is een mooi album geworden , super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Ik heb erg veel plezier gehad in het maken van dit album.

  Groetjes Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat leuk. Ik heb alles in huis om zoiets te maken. De ringen het karton, de foto´s maar ik zoek gewoon leuke voorbeelden en kleur. Ik wil gewoon een leuk album maken van onze Thailand vakantie. Hier, op jouw site, ga ik zeker even rondsnuffelen.

  groetjes Elise

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achter laat! Groetjes Joyce