donderdag 7 april 2011

Meubeltjes pimpen

Alsof ik al geen tijd en energie te kort kom: ik heb sinds kort een nieuwe hobby erbij, namelijk  zoeken naar leuke meubeltjes (en accesoires) om op te pimpen in Rivièra Maison/Riverdale/PTMD/Braxton style.  Voor iedereen die niet weet waar ik het over heb, hier wat sfeerfoto’s:

 

Ik weet nog niet of ik qua sfeer echt richting het brocant wit wil of toch zoals op het moodboard hier boven het ga combineren met kleuren als donker roze en bordeaux paars. Ik vind het in het voorjaar en in de zomer wel prettig om alles licht te hebben, maar voor de winter wil ik misschien toch een wat warmere sfeer. Dus voorlopig wordt de bordeaux-roze muur in de woonkamer nog maar even niet wit of grijs geschilderd (Fijn he Jacco?) ;-)


De twee stenen klompen van de Action waar ik het al eerder over had, heb ik wit geverfd met witte zijdeglans lak voor binnen en buiten (ook van de Action), en voorzien van onze namen en ons huisnummer. Dit laatste was nog een lastig klusje omdat  het carbonpapier amper een afdruk achter liet op de verf en ik het daardoor uit de losse hand heb moeten doen. Het idee komt van Karin: lieflandelijk.blogspot.com Echt de moeite waard om eens te gaan kijken als je geïnteresseerd bent in het pimpen van meubeltjes.


Het buikkastje van MP, wordt straks helemaal wit.


Daarna vond ik een leuk jaren 70 kinderbankje op MP voor de katten. Deze ben ik nu aan het opknappen. De armleuninkjes, de klep en hopelijk ook de pootjes (als ik ze los krijg) worden donker gebeitst en de rest van het bankje wordt wit.


En nog een juweeltje van MP.... een gratis op te halen 6 persoons grenen tafel die we na wat aanpassingen ook gaan pimpen: een donkerbruin gebeitst tafelblad met een wit onderstel. Het is de bedoeling dat hij straks in de tuin komt te staan als tuintafel. En dat op zich brengt ook weer een domino-effect met zich mee... want dan wil ik de bloempotten natuurlijk ook graag wit of grijs verven.... tja tijd en energie te kort, maar leuke ideeën genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achter laat! Groetjes Joyce